Çanakkale Valiliği
Çanakkale Valiliği
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü
Çanakkale Valiliği
Çanakkale Valiliği

İl Müdürümüz Ömer BOLAT, geçen bir yılı değerlendirdi

08 Ocak 2020
İl Müdürümüz Ömer BOLAT, geçen bir yılı değerlendirdi
İl Müdürümüz Ömer BOLAT, geçen bir yılı değerlendirdi
İl Müdürümüz Ömer BOLAT, geçen bir yılı değerlendirdi
İl Müdürümüz Ömer BOLAT, geçen bir yılı değerlendirdi
İl Müdürümüz Ömer BOLAT, geçen bir yılı değerlendirdi
İl Müdürümüz Ömer BOLAT, geçen bir yılı değerlendirdi
İl Müdürümüz Ömer BOLAT, geçen bir yılı değerlendirdi
İl Müdürümüz Ömer BOLAT, geçen bir yılı değerlendirdi
İl Müdürümüz Ömer BOLAT, geçen bir yılı değerlendirdi
İl Müdürümüz Ömer BOLAT, geçen bir yılı değerlendirdi

İl Müdürümüz Ömer BOLAT, 07.01.2020 tarihinde Müdürlüğümüz bünyesindeki tüm şube müdürlükleriyle bir araya gelerek 2019 yılında Müdürlüğümüzce verilen hizmetleri değerlendirmek, 2020 yılında çalışmaların verimliliğinin arttırılması üzerine veri, öneri ve hedefleri paylaşmak üzere koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

İlimiz merkezinde görevli tüm personelin katıldığı toplantıda Ömer BOLAT, 2019 yılındaki faaliyetlerimizin muhasebesini ana başlıklar halinde yaparken, şube müdürlerine ve personellerine emekleri, özverili çalışmaları ve katkıları için teşekkür etti.

İMAR BARIŞI FIRSATÇILIĞINA GEÇİT YOK       

2019 yılının en önemli gündem maddelerinden biri olan İmar Barışı kapsamında İmar ve Planlamadan Sorumlu Şube Müdürlüğünün çalışmalarını değerlendiren Ömer BOLAT,  2019 yılında İlimizde toplam 39898 adet Yapı Kayıt Belgesi alınmış olduğunu, tamamlanan çalışmaların sonuçlarından elde edilen verilere göre Ayvacık, Lapseki, Eceabat ve Gelibolu İlçelerinde toplam 12870 yapının incelendiğini, 1316 adet yapı/eklentinin 31.12.2017 tarihi ve sonrasında kaçak olarak yapıldığının, 9135 adet yapının ise bir aykırılık içermediğinin tespit edildiğini ifade etti. Yapı Kayıt Belgelerinin doğru alınıp alınmadığının gerek beyan, gerek yapılış tarihi itibariyle sistemde incelemelerinin devam ettiğini belirtti. Bunların içinde uygun olmayanlar tespit edildiği takdirde iptal işlemi ile yasal işlemlerin uygulanacağını söyledi.

Ayrıca, şikâyetler üzerine bizzat mahallinde tutanak tutularak belirlenen, 31.12.2019 tarihi itibariyle 474 adet Yapı Kayıt Belgesinin iptal edildiğini, 348 adet suç duyurusunda bulunulduğunu belirten BOLAT, Çanakkale’de İmar Barışı fırsatçılığına geçit verilmeyeceğinin, kaçak olduğu tespit edilen yapılar hakkında yasal işlemlerin ivedilikle yerine getirildiğinin ve getirilmeye devam edileceğinin altını çizdi.

İmar Barışını istismar eden, kaçak yapı durumuna düştüğü tespit edilen ve hukuki işlemleri tamamlanan yapılardan 45 adetinin yıkıldığını kaydeden Ömer BOLAT, Çanakkale’de kaçak yapıya fırsat verilmeyeceğini, konunun takibinin ve çalışmaların devam ettiğini vurguladı.  

SIFIR ATIK İÇİN FARKINDALIK BÜYÜYOR

Bakanlığımızın en önemli projelerinden “Sıfır Atık” konusunda 2019 yılında Çanakkale’de hedeflendiği üzere plastik poşet ve plastik kullanımının doğada meydana getirdiği zararlar, tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi, bez çanta kullanılması üzerine farkındalık yaratıldığını ifade eden Ömer BOLAT, Çevre Yönetimi ve Denetiminden Sorumlu Şube Müdürlüğünce Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar doğrultusunda başlayan uygulamalar hakkında yapılan bilgilendirme toplantıları ve şehrin belli noktalarında kurulan stantlarda bez çanta dağıtılıp vatandaşa yapılan bilgilendirmelerle bu yolda büyük aşama kaydedildiğini ifade etti. Ayrıca, okullarda geleceğin minik çevrecileriyle bir araya gelinerek yapılan etkinliklerde Sıfır Atık Projesinin amacı olan israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılıp atıkların geri dönüştürülmesi, çevre dostu tüketim alışkanlıkları kazanılması yönündeki sunumların ve uygulamaların da önemine değindi.  

DENİZ ÇÖPLERİ İL EYLEM PLANI KAPSAMINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde yürütülmekte olan Sıfır Atık projesinin devamı niteliğindeki Sıfır Atık Mavi Hareketi, denizlerimize çeşitli yollarla ulaşan, doğada kalıcılık teşkil eden maddeler olarak tanımlanan, alınan tüm tedbirlere rağmen denizlerimizi gitgide büyüyen bir problem olarak tehdit etmekte olan deniz çöplerine yönelik halkın bilinçlendirilmesi ve gerekli çalışmaların başlatılması çerçevesinde İlimizde Çanakkale ili Deniz Çöpleri İl Eylem Planı onaylandı. Bu kapsamdaki çalışmalar 2020 yılı içinde devam edecektir.

Çevre Denetim Yönetmeliği kapsamında “2019 yılı Birleşik Çevre Denetimi Programı” dahilinde İlimiz birleşik denetim programında olan 19 tesis ve işletme denetlendi. Ayrıca Bakanlığımızın Alo 181 Çevre Hattına çevre kirliliği ve diğer hususlarda 247 adet şikâyet geldi.  Yıl boyunca gerçekleşen denetim ve şikâyetlerin yerinde incelenmesi sonucu tespit edilen çevre kirliliği yaratan durumlarda toplam 2.127.918,00 TL İdari para cezası yaptırımı uygulandı.  

ÇED ve ÇED İzinlerinden Sorumlu Şube Müdürlüğünün faaliyetlerini değerlendiren İl Müdürümüz Ömer BOLAT, 2019 yılı içinde Çanakkale’de 53 adet ÇED Gerekli Değildir Kararı, 14 adet ÇED Olumlu Kararı, 261 adet ÇED Kapsam dışı görüşü, 72 adet İl Müdürlüğü Uygunluğu, 46 adet Geçici Faaliyet Belgesi, 54 adet çevre izin ve lisans, 176 Çevre İzin ve Lisans Muafiyet Yazısı verilerek bu kapsamda gerekli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti.

TABİAT VARLIKLARI VE TESCİLLİ ALANLAR KORUNUYOR

Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğünce Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu 29 kez toplanıp ilimizdeki tabiat varlıkları ve tescilli alanlarla ilgili 415 karar aldı.

RİSKLİ YAPILARIN YIKIMI DEVAM EDİYOR

Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğünce; 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında 23 adet binanın risk tespiti yapıldı, riskli olduğu kesinleşen toplam 58 adet binanın yıkımı gerçekleşti. Yıkılan binalarda ikamet eden 74 malik ve 7 kiracıya toplam 1.460.512,00 TL tutarında kira yardımı yapıldı.  

AYVACIK VE EZİNE KÖYLERİNDEKİ DEPREM KONUTLARININ İNŞAATI VE ALT YAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

20 Şubat 2019 tarihinde İlimiz Ayvacık ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem için oluşturulan hasar tespit ekiplerinin deprem bölgesindeki çalışmalarıyla maddi hasarların tespit edilip vatandaşların yaralarının sarılması için hızla harekete geçildiğini belirten İl Müdürümüz Ömer BOLAT, 2017 yılında Ayvacık’ta meydana gelen depremin ardından Ayvacık ve Ezine İlçelerine Bağlı Köylerde Afet Konutu Yapım İşi projesi kapsamında 20 köyde 246 konutun yapımına başlandığını, yeni deprem yönetmeliğine uygun, en kaliteli yapı malzemeleri kullanılarak yapılan inşaatların devam ettiğini, örnek bir proje olarak vatandaşlara teslim edileceğini söyledi. Ayrıca, Proje ve Yapım İşlerinden Sorumlu Şube Müdürlüğünce; 2019 yılı içinde 214 adet ihaleye ve ödeneğe esas yaklaşık maliyet hazırlandı.

YAPI MÜTEAHHİTLİĞİNDE YENİ UYGULAMALAR

Yapı Denetimi Şube Müdürlüğünce; 2019 yılı içinde 112 şantiye denetimi, 71 büro denetimi yapıldığını, 252 adet Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi verildiğini ve toplamda 209.440,75 TL İdari Yaptırım uygulandığını ifade eden İl Müdürümüz Ömer BOLAT,  02/12/2019 tarihi itibari ile yürürlüğe giren Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması hakkındaki yönetmelik gereği İl Müdürlüğümüzde iki adet müteahhitlik sınıflandırma ve belgelendirme komisyonu teşkil edildiğini söyledi.

HAZİNEYE KAYNAK OLUŞTURAN ÇALIŞMALARIMIZ

Milli Emlak Müdürlüğünce 2019 yılı içinde ilimiz merkez ve ilçelerinde 30 adet satış, 2173 adet ecrimisil, 878 adet kiralama, 91 adet tahsis, 6 adet irtifak hakkı tesisi işlemi gerçekleştirildi. Taşınmaz ve taşınır mal satışı, 2B satışları, kiralamalar, irtifak hakkı tesisi, kamu konutları kiralamalarından Hazineye toplam 42.138.061,36 TL gelir elde edildi.

ÖĞRENCİLERE STAJ İMKANI

Geçen yıl üniversitelerin ilgili bölümlerinden 12 öğrencinin kurumumuzda staj yaptığını ve bu yıl da öğrencilere bu imkânın yaratılacağını söyleyen BOLAT, İnsan Kaynakları Ve Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğünce personelimizin kişisel ve teknik beceri ve farkındalıklarının gelişmesi için düzenlenen eğitimlerin devam edeceğini belirtti. Geçen yıl kurumumuza gelen evrak sayısının 22973, kurumumuzdan giden evrak sayısının 31392 olduğunu kaydeden BOLAT, Cimer üzerinden gelen 872 başvurunun ivedilikle sonuçlandırıldığını söyledi.

İl Müdürümüz Ömer BOLAT’ın paylaştığı verilerin ardından Müdürlüğümüzce verilen hizmetlerin hem vatandaş hem de personel açısından iyileştirilmesi konusunda öneriler ve 2020 yılı hedeflerinin ortaya konmasının ardından toplantı sona erdi.   

 

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır