Sağlık Bakanlığı’nın sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak ve sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek için bulaşıcı olmayan hastalıkların görülme sıklığını ve risk faktörlerini azaltmaya ve izlemeye yönelik kontrol programları kapsamında 30 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 10:00'da Müdürlüğümüz 15 Temmuz Konferans Salonu’nda tüm personelimize eğitim semineri verilmiştir.
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen eğitim seminerinde Diyetisyen Selin SARIBUDAK, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan ve suda erimeyen gluten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu gelişen çölyak hastalığı, çölyak hastalığında doğru beslenme ve çölyak görüldüğü takdirde hayatın kaliteli bir şekilde nasıl devam edebileceği konularında sunum yapmıştır.
Sunum, personelimizin merak ettiği konulardaki soruların cevaplanması sona ermiştir.