Çanakkale Valiliği
Çanakkale Valiliği
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü
Çanakkale Valiliği
Çanakkale Valiliği

ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİLERİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

17 Mayıs 2019
ÇTSO KONGRE FUAR MERKEZİ’NDE ZEYTİNYAĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.
ÇTSO KONGRE FUAR MERKEZİ’NDE ZEYTİNYAĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.
ÇTSO KONGRE FUAR MERKEZİ’NDE ZEYTİNYAĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.
ÇTSO KONGRE FUAR MERKEZİ’NDE ZEYTİNYAĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.
ÇTSO KONGRE FUAR MERKEZİ’NDE ZEYTİNYAĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.
ÇTSO KONGRE FUAR MERKEZİ’NDE ZEYTİNYAĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezi'nde, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğinde, “Zeytinyağı sektörünün mevcut durumu, sorunları ve üç fazlı çalışan zeytinyağı işletmelerinde 17/11/2015 tarih ve 2015/10 sayılı Genelge kapsamında uyulması gereken teknik hususlar” konularında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

15 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, İl Müdürümüz Ömer BOLAT, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk SEMİZOĞLU, Genel Sekreteri Sema SANDAL, Müdürlüğümüz personelleri Funda YALIN ve Hasan YORULMAZ tarafından zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren üyelere “Zeytinyağı Tesislerinde Oluşan Atıksuların Yönetiminde Uyulması Gereken Teknik Hususlar ile Zeytinyağı İşletmeleri ve Atıkların Değerlendirilmesi” hakkında bilgi verildi.

İl Müdürümüz Ömer Bolat, “2015/10 Sayılı Genelge’nin amacı üç fazlı dekantasyon sistemiyle çalışan veya çalışacak zeytinyağı üretim tesislerinde oluşan zeytin karasuyunun sızdırmaz lagünlerde biriktirilerek buharlaştırılması gerekmektedir. Genelge ile lagünlerin inşa edilmesi esnasındaki uyulması gereken standartlar belirlenerek, mevcut tesislerin bu standartlara getirilmesi amaçlanmaktadır.” diyerek, çevre problemlerine çözüm oluşturmak adına bir adım daha atmak için yapılacak çalışmalara destek olacağını belirtmiş ve genelge hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Odamızın amacı, bölgemizde faaliyet gösteren üretici firmalarımızın yaşadığı sorunları, konunun resmi muhataplarının da dâhil olduğu ortak akıl toplantıları ile aynı masa etrafında gündeme getirmektir. Zeytinyağı, bölgemizin öncelikli ve markalaşarak daha fazla katma değer yaratan ürünlerinin başında yer almaktadır. Bunun için yaşanan ortak sorunlara ortak çözümler üreterek bir an önce işin satış ve pazarlama aşamasına geçmeliyiz. Saha ziyaretleri düzenleyerek üretim yapan firmaların sorunlarını daha yakından takip etmeliyiz. Bu anlamda çalışma grubu oluşturalım. Bölgesel tahminler çerçevesinde kaç işletme üç faz, kaç işletme iki faz, atıkları ne kadar, bunu saptayalım. Bölgemizde deşarj ve pirina tesisi gereklidir,” dedi.

Toplantı sonrasında sektörün sorunlarını dile getirmek ve daha yakından izlemek adına çalışma grubu oluşturulmasına karar verildi.

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır